tisdag 21 juni 2011

Förberedda för majoritet?

Om förra veckans möte med Kommunstyrelsen i Örebro var intressant så var det idag ett möte som mest kan beskrivas som kaos. Det var så rörigt och ogenomtänkt från majoritetens sida att man nästan tycker synd om dem. Eller, det är Örebroarna jag ska tycka synd om.

Att tro att man enkelt ska få igenom en reviderad budget utan att i god tid skicka ut handlingar är naivt. Oppositionen måste få en chans att lägga ett eget förslag men med mindre en ett dygn till godo är det orealistiskt. Att sedan inte ha med de dokument som man hänvisar till i beslutssatserna är rent slarv.
Så, kontentan blir att vi på Fullmäktige imorgon kommer att yrka på återremiss vilket vi får igenom i minoritet.

Vad S kom på under detta snurriga sammanträde var att nu kommer de inte att exempelvis kunna renovera gatorna i staden. Vissa satsningar kommer inte att hinnas med eftersom besluten kommer för sent. Så är det. Det gäller att tänka efter före.

Vi vill Örebros bästa. Vi stoppar inte bra förslag bara för att vi kan. Majoriteten måste lära sig att kommunicera med oppositionen. De måste också i sin beslutsprocess ha med i beräkningen att vi kommer att använda oss av de verktyg som det demokratiska systemet ger oss.

Jag hoppas, för Örebros skull, att majoriteten vilar upp sig under sommaren och är bättre förberedda vid höstens sammanträden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar