måndag 27 juni 2011

Det finns alltid alternativ

I en artikel, på NA debatt, kritiserade igår Anders Hagsten oss moderater och då främst min kollega Kent Persson för att vår negativa hållning till KD:s agerande den senaste tiden. I Hagstens artikel skiner det igenom att det främst är makten som lockat KD och han har svårt att förklara hur väljarna ska se det på annat sätt än ett svek.

Hagsten kan inte förklara KD:s kovändning i Rudbecksfrågan. Att det helt plötsligt är OK att kommunen fortsätter att ha för mycket skollokaler kan han inte förklara.

För några veckor sedan var det ett ansvarstagande KD som tillsammans med oss starkt kritiserade S då de innan den nya majoriteten tillträtt tog beslut om stopp av flytten från Rudbeckskolan. Nu är KD helt med S i hela frågan vilket för oss andra (M, FP och stora delar av MP) är märkligt. Bondesson o Hagsten kan inte förklara sitt agerande och då är det passande att lägga fokus på oss moderater och kalla oss för dåliga förlorare!

Jag kan förstå att KD och C frestades av att få chansen att fortsätta att styra Örebro. Jag kan också förstå att de, som de minsta partierna i denna tre-klöver, får vika sig i vissa frågor. Men jag kan inte förstå att KD, som det parti som drivit på i frågan om nedläggning av Rudbecksskolan, så illa förklarar sitt agerande. Det hade varit mer smakfullt om KD helt krasst hade sagt att i denna fråga fick vi vika oss, nu gör vi det bästa av situationen. Istället har KD agerat som om de helt plötsligt fått nya fakta på bordet och till slut ser sanningen! Det är osmakligt och beklagligt och det är därför vi är så kritiska.

Hagsten påstår att KD inte hade något annat alternativ än att ta sitt ansvar och styra tillsammans med S. Jag menar att det fanns ett bättre alternativ för KD och deras väljare – att göra det som alla förväntade sig - fortsätta i opposition med sikte på valseger 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar