lördag 14 maj 2011

Två dagar kvar

Två dagar av kampanj kvar. Sedan har vi förhoppningsvis en ny majoritet som kan styra Örebro. För Örebroarna är det ett viktigt val. Ska Örebro fortsätta framåt tillsammans med Koalitionen eller ska de röda ta över och föra Örebro till, ja ingen vet egentligen till vad för något gemensamt besked har de inte presenterat.

Vi moderater är beredda att, tillsammans med Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet, ta ansvar.

Vi kommer att ta ansvar för att fatta skarpa beslut om skolan. Vi måste lägga i en högre växel, skärpa till målen, fokusera på kunskap men också ge varje skola mandat att utvecklas mer självständigt efter tydliga mål från politiken. Skolan är nyckeln till mycket. Klarar vi skolan har vi större möjlighet att klara arbetslösheten då utbildning leder till arbete.

Vi kommer att bygga ut barnomsorgen, ge mer resurser till äldreomsorgen och se till att lokaler inom omsorgen blir renoverade. Vi kommer samarbeta med ideella organisationer för att skapa ett tillgängligt och tryggt Örebro för alla som bor här. Vi vill göra Örebro till en bra stad för våra seniorer där vi vill ska förutsättningar för ett aktivt och roligt liv. Vi vill skapa förutsättningar för att fler bostäder byggs i Örebro, klarar inte de privata företagen av att bygga kommer vi ta ansvar via ÖBO och bygga fler lägenheter. Vi vill skapa samarbeten med företag, universitetet, sjukhuset mm mm för att dra nytta av alla resurser vi har i Örebro.

Vi vill utveckla Örebro till en mer företagsvänlig stad. Genom att skapa bättre förutsättningar för företag att starta, verka och utvecklas i Örebro skapar vi ett större utrymme för utveckling av hela Örebro. Ett bra företagsklimat innebär jobb åt människor i Örebro. Människor i arbete innebär möjlighet att utveckla välfärden.

Vårt fokus den kommande mandatperioden är att satsa på skolan, vården och omsorgen.

Vi behåller kommunalskatten på nuvarande nivå, vi behåller lägenheterna i ÖBO och vi kan på måndag trycka på knappen och genomföra vår politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar