lördag 2 april 2011

S ljuger

Det kan inte vara lätt för socialdemokraterna i Örebro efter Koalitionens utspel i förra veckan där vi klart deklarerade att vi varken sänker skatten eller säljer ut ÖBO om vi får väljarnas förtroende i omvalet.

Vad ska de nu ha för argument åt Örebroarna för att de ska rösta på S? Vad ska de göra när hela deras kampanj går ut på att tala om hur eländigt det blir om Koalitionen sänker skatten?

Om jag var valstrateg nere på Stortorget skulle jag raskt ändra strategi och fokusera på allt bra som S planerar för Örebroarna. Men nu jobbar ju inte jag för S så vad de gör kan jag inte påverka. Jag kan bara förundras och förfäras över att deras argumentation bygger på lögner istället på att berätta om sina egna förslag.

S smutskastar och sprider osanning (just nu via flygblad i Glanshammar där de skriver att vi vill sänka skatten) i detta omval liksom de gjorde i höstens val – Det är synd och det är ovärdigt ett parti som aspirerar på att få styra i Örebro.

En gång för alla – Koalitionen kommer att behålla kommunalskatten på nuvarande nivå under denna mandatperiod.

Vi kommer inte att sälja ut ÖBO lägenheter. Vi vill istället att kommunen via sitt bostadsbolag ska ta ansvar för att bygga fler bostäder OM inte privata byggare mäktar med att bygga tillräckligt med bostäder i Örebro.

Vi vill satsa på vård, skola och omsorg. För oss är det viktigt att fortsätta arbetet för en skola där alla klarar målen, en barnomsorg där föräldrar ska vara trygga med alla får en plats och en värdig omsorg för våra äldre där möjligheten att påverka sin vardag står i centrum.

Vi vill skapa ett tryggare Örebro där alla kan röra sig ute utan att känna oro. Vi ska jobba med att skapa en tryggare boendemiljö och vi vill intensifiera arbetet tillsammans med polisen, andra myndigheter och ideella föreningar för att skapa en trygg stad.

Vi vill skapa ett företagsvänligare Örebro. Vi ska göra mer för företagen så att antalet jobb ökar i Örebro. Företag ska få snabba besked, svar på sina frågor och det ska vara ett positivt bemötande där kommunen ser möjligheter i varje företag som vi kommer i kontakt med.

2 kommentarer:

  1. Kent Persson sade så sent som i januari att M kommer föreslå en skattesänkning på 25 öre till 2012 års budget. Och en krona på fyra år.

    Hur hade ni finansierat det?

    SvaraRadera
  2. Både vi moderater och FP har tidigare sagt att vi såg ett utrymme i Örebro kommuns ekonomi att sänka skatten. Efter våra förhandlingar med de andra partierna har vi omvärderat och prioriterar satsningar i välfärden. Vi går till val på att behålla kommunalskatten på nuvarande nivå under denna mandatperiod. Annonym kan vara lugn vi brukar, till skillnad från den röda sidan, hålla vad vi lovar.

    SvaraRadera