söndag 17 april 2011

Möte om Lundbyskolan

Vi i Koalitionen har idag träffat människor i Lundby för att prata om Lundbyskolan. Det var entydigt så att de vill ha kvar Lundbyskolan på samma plats och det känns skönt att vi kan möta dem med att positivt besked.

Lundbyskolan är ett sorligt bevis på att Örebro kommun har en hel del att göra för att få ordning på sina lokaler. Underhållet har inte prioriterats under massor med år och det måste vi nu succesivt göra något åt. Det kommer kosta pengar men det är viktigt att vi har bra och värdiga lokaler för våra barn, äldre och vår personal.

Koalitionen har gett beskedet att Lundbyskolan, som dömdes ut för drygt ett år sedan, ska rivas och byggas upp på samma plats igen. Det är en bra och trygg signal till alla som bor i området och som idag är mycket nöjda med att ha nära till skolan. Några föräldrar sa att det är så bra att de kan släppa iväg sina sexåringar själva till skolan. Om skolan byggs på en annan plast måste de skjutsa och då är säkert steget inte främmande för en del att välja att skjutsa barnen ett stycke till men då till en annan skola.

Alla som vi träffade idag menar att en skola på samma plats i Lundby är viktigt då skolan är en bra samlingspunkt och en livsnerv i Lundby.

Idag samlar Lundbyskolan barn från Lundby och från norra Vivalla vilket ger en bra mix av barn och bidrar till integration. För mig är det självklart att kommunen ska erbjuda skolor i de yngre åldrarna som ligger i eller nära stora bostadsområden. Jag tycker att barn ska ha möjlighet att gå eller cykla till skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar