fredag 8 april 2011

Extrapengar till matte

Igår kom beskedet att tio skolor i Örebro får pengar, totalt 1,5 miljon, från regeringen för att utveckla undervisningen i matematik. Detta är bra och pengar som verkligen behövs.

Svenska elever har halkat efter andra länder när det gäller kunskaper i matematik under en längre tid. Därför är det viktigt att öka måluppfyllelsen och förbättra utlärningsmetoderna. Framtida rekrytering till teknik- och industriyrken hänger på att dagens unga blir intresserade av matematik och får ökade kunskaper.

Tack vare Regeringen kommer nu tio skolor, och drygt 500 elever, i Örebro få ta del av denna satsning. Det är glädjande att bland annat Lundbyskolan och skolan i Stora Mellösa får ökade möjligheter att förbättra betygen i matematik.

Jag tror att satsningen kommer att få effekt i hela Örebro när involverade lärare delger sina erfarenheter till sina kollegor. Örebro har goda förutsättningar att lyfta sig ytterligare som skolstad och ge alla elever en god utbildning så att de står rustade för arbetsmarknaden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar