tisdag 12 april 2011

Draghjälp från regeringen

Idag skriver Alliansens partiledare, på DN debatt, om delar av vårpropositionen som ska presenteras imorgon, onsdag. De skriver bland annat: ”Om det ekonomiska läget tillåter, under förutsättning att viktiga reformer för välfärd och utbildning kan säkras, avser vi därför genomföra delar av de skattelättnader som tidigare aviserats som reformambitioner. Det handlar till exempel om viktiga jobbskapande reformer som ett ytterligare jobbskatteavdrag och sänkt moms för restaurang- och cateringtjänster. Vi ser det som två centrala reformer för att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden, öka arbetsutbudet samt främja fler och växande företag. Därtill för att möjliggöra fler jobb, inte minst för unga människor.”

För Örebro är det bra med draghjälp från regeringshåll. Vi behöver få fler jobb för att kunna fortsätta satsningen på vård, skola och omsorg i vår kommun. Vi kan göra mycket själva genom att skapa ett bra företagsklimat men draghjälp från regeringshåll är alltid välkommet.

En sänkt restaurangmoms för restauranger innebär ett uppsving för Örebro. Vi ser det nu när våren är här att människor gärna nyttjar uteserveringar och visst skulle det vara trevligt om det fanns ännu fler restauranger och caféer på Örebros gator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar