måndag 4 april 2011

Att möta väljarna

Bland det bästa jag vet i mitt politiska arbete är att möta väljarna i en valrörelse. Vi moderater är nu i full snurr med dörrknackning i Örebros nordöstra del där de bor som har privilegiet att få rösta i omvalet.

Att knacka dörr innebär ett unikt möte med väljarna och de allra flesta som öppnar dörren när vi knackar på är positiva och trevliga. Det finns de som inte alls har några frågor, troligen blir de lite överrumplade av att det står en moderat på trappan, och det finns de som man verkligen kommer i samspråk med.

Idag var vi i Lundby och det känns bra att vi har prickat så rätt i vårt ställningstagande vad gäller Lundbyskolan. Många ville prata skola. Många vill, liksom Koalitionen, riva skolan och bygga upp en ny skolan på samma plats. Det verkar vara en samsyn i området att skolan är hela bostadsområdets livsnerv och utan den kommer området att ”dö”.

En annan fråga som lyftes var trygghetsfrågan. En kvinna jag mötte var påtagligt obekväm med hur hon upplever dagens situation i Örebro. Hon har flera väninnor som blivit rånade, t.o.m. nedslagna, och varken hon eller hennes bekanta rör sig ute ensamma när det är mörkt. Hon tycker att det är olustigt att åka buss och lösningen är då att få skjuts eller ta taxi.

Det är väsentligt att vi lyfter trygghetsfrågorna i Örebro, det är oacceptabelt att människor ska behöva begränsa sig för att de inte är trygga i vår stad. För mig kommer trygghetsfrågan stå överst på agendan efter att vi har vunnit valet i maj. Då ska frågan upp på bordet och vi ska samla alla goda krafter för att ta tillbaka tryggheten åt människorna i Örebro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar