måndag 21 mars 2011

Satsning på tillgänglighet och trygghet

Idag presenterade vi i Koalitionen vår laguppställning om vi får förtroendet att leda Örebro efter omvalet i maj. Vi kombinerar erfarenhet, styrka och nytänkande och presenterade redan nu ett antal vallöften som vi hoppas ska tilltala Örebroarna.

Vi ger ett klart besked om att välfärd går före skattesänkningar vilket innebär att vi inte sänker kommunalskatten under mandatperioden. Vi kommer inte att sälja några ÖBO-lägenheter utan snarare ge ÖBO i uppdrag att bygga fler bostäder om den privata sidan inte mäktar med att bygga det som behövs.

Ett annat besked vi gav till Örebroarna är att vi kommer att göra en tydligare satsning på tillgänglighet och trygghet i Örebro. Vi anser att mer kan göras i samarbete med frivilliga organisationer i Örebro. Mer kan göras för att stärka det förebyggande arbetet och mer kan göras för att involvera människor och organisationer i arbetet med att göra Örebro till en trygg stad.

Jag kommer att ansvara för arbetet för ett tryggare och tillgängligare Örebro. För mig är det viktigt att alla som bor och vistas i Örebro känner sig trygga. Jag vill att alla ska känna sig bekväma med att vistas i vår stad även under dygnets mörka timmar - man ska tryggt kunna gå genom Stadsparken även på natten. Vi ska satsa på belysning och röjning av buskar men vi ska också göra insatser som är långsiktiga, som ändrar attityder och beteenden.

Vi måste göra något åt segregationen i våra bostadsområden vilket bidrar till att många känner en otrygghet. Oron som människor känner måste vi ta på allvar.

Jag vill att alla oavsett bakgrund, ålder eller förmåga att röra sig ska ha tillgång till vår stad. Jag vill att vi i det viktiga arbetet med att göra staden tillgänglig måste lyssna på fler och involvera fler. Många kan och vill bidra med sina erfarenheter och förslag på lösningar.

Andra bloggare: Kent Persson, Lennart Bondesson, Staffan Werme,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar