söndag 20 mars 2011

S och fattigdomen

S-kvinnor i Örebro län skriver på NA debatt idag om nollvision för fattigdom. Jag tror att vi alla håller med, vem säger ja till fattigdom? Vem vill skapa ett ojämlikt samhälle och vem vill skapa ohälsa?

Det är konstigt att S inte går ut med förslag om stora skattehöjningar eftersom de anser att de sänkningar av skatten som Alliansregeringen har gjort skapa allt elände? Det är konstigt att S med sina fackföreningar i spetsen skyller Alliansregeringen för att system med deltid för alla kvinnor i offentlig sektor som de själva varit med och skapat?

Moderaterna i Örebro län har under en lång tid förordat heltid för alla i offentliganställda. Vi anser dessutom att kvinnor inom offentlig sektor ska få fler arbetsgivare att välja mellan medan S drar åt motsatt håll. Hur gynnar det kvinnors ekonomi att de endast har en arbetsgivare att välja på?

Att se över de systemen som vi betalar via skatten så att rätt personer får rätt bidrag och hjälp när hjälp behövs är något som socialdemokratiska regeringar borde ha gjort för många år sedan. Alliansregeringen har tagit tag i det som S vet var nödvändigt. Alliansregeringen har också mod att ändra i system när det visar sig behövas.

Att S skriker på jämlikhet och rättvisa efter att ha haft makten i Sverige under större delen av 1900-talet är för mig en gåta. Hur ska vi ha förtroende för att de ska klara det nu när det inte gjort det när de hade chansen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar