fredag 18 mars 2011

Omvalet

Valrörelsen i Örebro är igång, på NA:s debattsida hårdnar orden och det efterfrågas på Åsiktssidan ett ansvar från de politiska partierna att ta ansvar för att valdeltagandet ska öka.

Att beskylla varandra för osanningar utan sakliga argument gynnar inte demokratin. Att sakligt föra fram sina åsikter, ibland påtala alternativets tokigheter, men mest tala för egna idéer är mer det som jag föredrar i den politiska debatten.

Allas vår Björn Sundin (S) är snabb i sina utspel (främst riktar sig hans ilska mot FP) och man kan undra om alla bollar som Sundin springer på är förankrade i det stora partiet. Diskussionen, idag på NA debatt, om parkslakt och södra station är ett exempel, där går Sundin ut och förordar utbyggnad kring södra stationen (vilket rimligtvis betyder hus på parkmarken) medan Baastad på andra möten diskuterar utveckling av endast en station i Örebro och det är inte den södra…

Sundin påstår att S står för utveckling, jag vet inte om så många som kommer ihåg hur det var under tidigare S-styren i Örebro håller med. Det var ständiga besparingsprojekt, neddragningar och en usel kommunal ekonomi.

De senaste fyra åren har ekonomin i Örebro vänt. Det är trots lågkonjunktur en stabil ekonomi med överskott som Koalitionen åstadkommit. Det är nu också ett faktum att arbetslöshetssiffrorna i Örebro ligger på rikssnittet vilket de inte gjort någon gång tidigare. Örebro är verkligen på gång och det gäller nu att få en politisk ledning som kan utveckla detta.

För mig är det viktigt att påtala vikten av att människor i arbete är en förutsättning för fortsatta satsningar på välfärden. Vi måste fortsätta att möjliggöra för näringslivet i Örebro att utvecklas för att vi ska klara av satsningar på vård, skola och omsorg.

Vi ska värna och utveckla kvalitén i all kommunal verksamhet. Det ska vara bra att vara anställd i Örebro kommun och det ska vara bra att vara medborgare i Örebro kommun. Människor i Örebro ska vara trygga med att de får en bra service för sina skattepengar, ett bra bemötande och en hög kvalité i skolan, vården och omsorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar