tisdag 15 mars 2011

Ja till fler förskolor

NA skriver på sin webb att S lovar 1000 nya barnomsorgsplatser i Örebro. Det är bra för det kommer att behövas!

Vi har ett stort behov av en utbyggnad av barnomsorgen i Örebro detta bl. a. pga stor inflyttning av barnfamiljer när staden under de senaste åren har expandera. Detta är positivt men också en utmaning. Vi har sent fått signaler om stora behov och nu måste vi snabbt börja bygga.

Frågan är dock om det bara är kommunen som ska bygga? vilket jag är övertygad om att fru Baastad menar i sitt utspel. För min del kan vi gärna bjuda in privata utförare att bidra till expansionen. Vi behöver ha en mångfald av barnomsorg i Örebro.

S klagar på stora barngrupper och kopplar det automatiskt till dålig kvalité. Jag tror inte att det är så enkelt och jag tror inte att en snittstorlek på grupper i förskolan speglar hela sanningen om kvalité. Det är alltid olika beroende på vilka barn man har i en grupp, i vissa grupper fungerar endast med ett mindre antal barn medan andra grupper kan bedrivas med fullgod kvalité trots fler barn. Detta är upp till verksamheten att bedöma.

Rektorn har ansvar för verksamheten, kvalitetsmålen är tydliga och genom att det pedagogiska uppdraget har stärkts i förskolan är personalens kompetens väsentlig. Det är viktigt att vi har rätt antal förskollärare i Örebros förskolor för att säkra kvalitén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar