torsdag 27 januari 2011

Positiva nyheter

Läser i NA idag att nio av tio tjänstemän i Örebro län har fått jobb under förra året. Bra att NA skriver om detta dels för att sprida hopp om förändring hos arbetslösa människor och för att vi andra ska få insyn i arbetsmarknadens villkor.

Trygghetsrådet (TRR) har ett finger med i spelet. De stöttar uppsagda tjänstemän och påpekar i artikeln att kontakter har stor betydelse i jakten på nytt jobb. Det är ett bra arbete som TRR utför, att stötta till självhjälp och påvisa varje persons möjligheter är pusselbitar av stor betydelse för de som hamnar i arbetslöshet.

Jag vet att Arbetsförmedlingen just nu har ett stort tryck att matcha in människor i de jobb som finns i länet. Att hitta rätt personal är utmaningen för företagen nu när konjunkturen vänder. Det gäller att snabbt få tag i rätt kompetens och det är viktigt att arbetsmarknaden har aktörer som hjälper till med det.

Att utnyttja sina kontakter, påtala sin kompetens och att vara beredd att utbilda sig vidare är viktigt för den som söker jobb men även för den andra sidan. Företag måste jobba långsiktigt med sin kompetens. Det går inte att mitt i en högkonjunktur komma på att det inte finns rätt personal att få tag på och det går i det läget inte att skylla på samhället. Kommunikation, framförhållning och samarbete krävs för att utbildningsväsende och övriga delar av samhället ska hänga med i svängarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar