måndag 22 november 2010

Ny i Landstinget

Idag sammanträder Landstingsfullmäktige för första gången för mandatperioden. Det är många nya ledamöter på plats, varav jag är en, och mötet domineras av val till styrelser och nämnder samt ny organisation.

I dagens NA rapporteras om vårdköerna i länet. Detta är ett område som Alliansregeringen prioriterar och sporrar till förbättring för människor genom att fördela pengar till de Landsting som gör bra ifrån sig. Tidigare har Örebro läns landsting fått del av dessa pengar men för 2010 ser det sämre ut. Det är ett misslyckande för den sittande S-majoriteten. S prioriterar inte vårdgarantin och då blir resultatet därefter.

En ny organisation börjar gälla från årsskiftet vilket vi ställer oss bakom. Att ha en bra och effektiv organisation är väsentligt i alla verksamheter och speciellt när finansieringen sker via skattemedel. Det är nu viktigt att nämnderna för verksamheten framåt och får mandat att ta beslut.

För oss moderater är brukaren/patenten/medborgaren den som ska vara i fokus i all politisk verksamhet. I Landstingets mastodontorganisation måste vi alltid se till människors bästa. Vi måste ständigt ifrågasätta relevansen i politiska beslut. Exempelvis måste vi fundera på vad en ny organisation tillför för nytta för patienten. Hur ser vi till att rätt vård erbjuds i rätt tid? Hur ser vi till att alla människor bemöts på ett bra sätt? Hur säkerhetsställer vi jämlik vård?

Landstingsuppdraget är nytt och frågorna är många. Jag ser fram emot att lära mer och att jobba för moderata visioner.

1 kommentar:

  1. Orsaken att ÖLL nu missar pengarna är ju i första hand inte att köerna egentligen är längre utan att regeringen nu har stramat upp reglerna så att det inte går att fuska med statistiken. Är det ett misslyckande för S-majoriteten?

    SvaraRadera