torsdag 16 september 2010

Tre dagar kvar

Snart är valrörelsen slut, alla sliter nu in i det sista och på söndag kväll har vi svaret. Vilka har fått förtroendet? Vem ska styra i Kumla, i Landstinget och i Sverige?

För oss Moderater är det extremt spännande, vi har och har haft en fantastisk valrörelse, uppslutningen och bemötandet är på topp och vi är många som sliter för att på söndag kunna säga att vi kunde inte ha gjort mer.

Veckans bloggdebatt handlar om vem vi vill se som stadsminister. För mig finns det bara en kandidat på den posten och det är Fredrik Reinfeldt. Det finns ingen konkurrens, ingen mer kompetent och ingen som så förtjänar svenska folkets förtroende.

Tillsammans har Alliansregeringen gjort ett bra jobb. Vi har tagit oss igenom den värsta lågkonjunkturen i mannaminne, gjort nödvändiga förändringar i tunga system, sänkt skatten för låg- och medelinkomsttagare och framför allt gett människor i Sverige hopp. Hopp om möjligheter till arbete, företagande och om att mer kunna bestämma över sina liv.

I Landstinget är vi värda ett nytt styre och jag hyser stora förhoppningar om att det går vägen. Här har Socialdemokraterna haft majoritet i snart 100 år och det är på tiden att få in nytänkande, fokus på vården och möjlighet för människor att påverka den vård de efterfrågar.

I Kumla är det tufft men möjligt. Vi inom oppositionen har ett bra alternativ till den trötta socialdemokratin som har styrt vår kommun sedan den bildades. Vi har förslag som ger människor möjlighet att påverka sin vardag, mer fokus på kunskap i skolan och ett annat synsätt vad gäller investeringar och hanteringen av allas våra skattepengar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar