torsdag 9 september 2010

Ja till en modern äldreomsorg

Idag har jag och Lennart Eriksson (S) debatterat äldreomsorg. Det var en intressant diskussion där S visar att de vill ha kontroll över människor medan vi vill öppna upp för alternativ och inflytande för den enskilde.

Jag vill ge människor möjlighet att påverka den omsorg de behöver och vem som utför vården. Jag vill flytta besluten från Stadshuset till köksborden men S säger nej.

Jag vill ge människor i Kumla som är i behov av hemtjänst möjlighet att välja mellan olika utförare. Viktigt är att kommunen bestämmer kvalitetskraven, godkänner utförarna och har ett system för granskning och uppföljning. S säger nej.

Vi inser att människor är olika och därmed har olika önskningar och olika behov. Vi vill göra Kumla till en kommun där människor har möjlighet att få sina önskemål uppfyllda. S säger nej.

Vi vill bygga ett nytt funktionellt vårdboende då både Solbacka och Hemgården är "utdömda" enl. en revisionsrapport för några år sedan. S säger nej.

Vi vill bygga nya trygghetsboenden och gärna släppa in andra än kommunen i detta. S säger faktiskt ja till trygghetsboende men nej till att det är andra som gör…

Vi vill utveckla en modern äldreomsorg i Kumla. Vi inser vikten av glada och stolta medarbetare som har inflytande över sin arbetssituation. Det ska vara bra att jobba i Kumla kommun och vi ska värdesätta den personal vi har som varje dag gör ett fantastiskt jobb med våra äldre.

För oss moderater är det av största vikt att vi sätter människan som behöver omsorgen i centrum. Det är dennes behov vi ska uppfylla. Trygghet handlar många gånger om att människor vet var och vilken hjälp de kan få. I Kumla ska människor veta att de kan lita på kommunen, att de får den hjälp de behöver när de behöver den och att man inte är hänvisad till endast ett alternativ.

Mångfald är välfärd. Det är först när vi har möjlighet att välja mellan olika alternativ som vi har välfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar