torsdag 12 augusti 2010

Valrörelse på G

Vi moderater flyttar idag in i vår valstuga på torget i Kumla och vi ser fram emot att öppna vår ”holk” på lördag. Jag skriver holk då de flesta kumlabor säkert tycker att valstugorna i år ser rätt tråkiga ut och mer påminner om fågelholkar än valstugor. För partierna är arrangemanget perfekt då vi bara har behövt rekvirera en stuga och sedan flytta in. Alla stugor ser lika dana ut och vi får hoppas att kumlaborna, trots detta, upplever att vi som partier är olika...

För oss moderater handlar valrörelsen om att möta människor. Vi har en valstuga på torget för att vara tillgängliga i centrum men vi kommer också åka ut i våra ytterområden med start på måndag i Hällabrottet för att även synas där.

Valstugor i all ära men jag tror mer på dörrknakning. Detta fenomen, som innebär att man går hem och knackar på hos folk och lämnar över lite politiskt material, har vi politiker hållit på med i många år. Vi moderater har intensifierat denna kampanjmetod sedan förra valet och har nu en stor organisation för detta.

Att knacka dörr är kul. Man möter trevliga människor och de allra flesta ser positivt på att vi kommer.
Här har vi möjlighet till ett trevligt samtal med vanligt folk som kanske aldrig skulle komma på tanken att besöka oss i en valstuga. Människor har möjlighet att ställa sina frågor. Kommer man inte på en fråga just när vi kommer kan detta möte göra att människor vid ett senare tillfälle tar kontakt för att få diskutera en fråga.

För oss politiker gäller det att vi är tillgängliga och öppna för att prata med människor. Vi kan inte låsa in oss i våra sammanträdesrum och tro att vi representerar människor som vi aldrig möter.

På söndag drar vi igång dörrknackningen i Kumla igen och vi hoppas hinna beta av större delen av Kumla innan valdagen.

1 kommentar:

  1. Fastän jag inte bor i Kumla önskar jag er lycka till!

    SvaraRadera