tisdag 10 augusti 2010

Valmanife(S)t

Socialdemokraterna i Kumla presenterade idag sitt valmanifest. Det är inga nyheter eller stora visioner som presenteras utan de är nöjda med sakers tillstånd i Kumla förutom allt elände som orsakas av regeringen….

De skriver om skolan. Här säger de inget om det stora problemet vi har i Kumla med måluppfyllelse och att våra elever inte får godkända betyg i den utsträckning som är önskvärt. Istället beklagar man sig för att lärare inte är nöjda och så är man är stolt över alla fina skollokaler.

Socialdemokraternas fokus är skrämmande. Det är helt OK att våra barn inte klarar målen bara de gör det i fina lokaler! I socialdemokraternas Kumla bygger man hellre hus än satsar på kvalité i verksamheten.

Husbygget fortsätter i skrivningen om äldre. Här ska ett trygghetsboende byggas, självklart i egen kommunal regi, på tomten bredvid Pingstkyrkan. Det kan väl vara bra och säkert något som vi också kan tänka oss. För oss ”på andra sida” skulle det vara självklart att försöka få någon annan att bygga nästa boende för äldre i Kumla.

Kumla är i stort behov av fler alternativ på bra boenden för äldre. Trygghetsboenden är bra men främst är det olika sort funktionella boenden vi behöver. Solbacka är utdömt av experter och personal men ändå fortsätter socialdemokraterna envist behålla det som vårdboende. Vi vill utreda alla lokaler i Kumla för att se vad som kan användas till vad och vilka behov som finns av nybyggnation. Vi ska tänka smart och på det sättet skapa bra boenden för äldre, och andra, i Kumla som är i behov av speciella boenden.

Inte heller i miljöfrågan har socialdemokraterna speciellt mycket att komma med. Man anser att det är fantastiskt att vi nu ska börja sortera sopor för biogasframställning samt att elen kommer från vindkraft. Kumla är som vanligt sent ute i miljöfrågor.

Kommunen skulle kunna planera för en större satsning på biogas, lämpligen tillsammans med andra. Vi skulle för länge sedan gjort det enklare för människor i Kumla att vara miljösmarta. Kommunen skulle kunna föregå med gott exempel i sitt agerande. Kumla skulle kunna satsa på att bli en kommun som i sin miljösatsning inte bara ser till sin egen verksamhet utan tar med företag och privatpersoner i sitt miljötänk.

Andra bloggare: Joel Falk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar