måndag 30 augusti 2010

Valfläsk i Kumla

Missnöjet bland personalen inom hemtjänsten i Kumla har varit stor sedan i vintras då all personal flyttades ner till hemtjänstens hus på Klockarbacken. Vissa köper tanken att fördelar finns med att samla all personal under ett tak vissa gör det inte. Många anser att avstånden är långa till brukarna och de ser inte logiken i att cykla fram och tillbaka över hela Kumla hela tiden.

Jag förstår missnöjet och speciellt förstår jag irritationen över att personalen känner att de inte varit med i processen. Ingen lyssnar, det blir hastiga förändringar, de fick flytta in före en storhelg utan att lokalerna var klara och ingen kunde ge svar på personalens alla frågor. Späd sedan på med en lång, kall vinter och dåligt plogade cykelbanor.

Det är orimligt att tro att en personalgrupp ska acceptera hur mycket strul som helst. Det är orimligt att tro att förändringar går smärtfritt om stora delar av personalen inte känner sig informerade.

Åtta månader senare går nu socialdemokraterna i Kumla ut och säger att de har lyssnat på personalen. Nu kan S tänka sig att flytta hemtjänstens hus till centrala Kumla. Men det visar sig att detta inte ska ske just idag utan på sikt, när ett nytt hus har byggts…

Sanningen är den att en kö har uppstått. Man behöver ett hus för att skapa boende åt äldre i behov av vård och S anser att det är enkelt att ställa om Klockarbacken till ett boende igen. Hur det blir med detta får vi se, det finns kanske andra lokaler som är enklare att flytta in i.

Det luktar valfläsk i Kumla - S säger att de lyssnat på personalen. Frågan är vem som går på detta resonemang? Jag tvivlar på att personalen inom hemtjänsten gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar