fredag 13 augusti 2010

Tre skäl att rösta på Moderaterna

För mig finns det många anledningar till att rösta på moderaterna i höstens val. Idag vill jag lyfta fram tre skäl.

Det första skälet är jobben – vi moderater vill fortsätta att göra det lönsamt att jobba och att anställa. Detta står mot en socialdemokrati som vill höja bidragen och göra det dyrare att anställa unga människor.

I Kumla kan vi göra mycket på lokal nivå för att öka möjligheterna för nya företag och därmed arbeten. Vi kan släppa in andra att göra delar av det som kommunen sköter idag. Konkret vill vi att kommunen ständigt ska se över sin organisation för att hitta delar av verksamheten som andra kan sköta. Exempelvis kan någon annan driva gym, caféer och camping som kommunen driver idag. Vi vill också att den kommunala upphandlingen ska ses över så att mindre lokala företag ges möjlighet att offerera.

Det andra skälet att rösta på oss moderater är skolan – alla skolor måste få MVG!
I Kumla har vi stora problem och detta måste vi ta tag i. Det räcker inte med att ge resurser till att bygga nya fina lokaler det gäller att ha resurser till kvalité i undervisningen. Vi moderater kommer att utforma tydliga mål för skolorna i Kumla och tillsätta resurser för att klara av att bedriva en undervisning med kvalité.

Det tredje skälet att rösta på oss är trygghet – Vi anser att samhället tydligt ska bemöta all brottslighet. Det gäller att angripa brottslighetens orsaker och reagera med kraft när brott begås. Fler poliser är bra men det gäller också att jobba förebyggande. Här kan vi som kommun göra mycket genom att främja samarbetet mellan olika kommunala förvaltningar samt med polisen i Kumla/Hallsberg och frivilligorganisationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar