tisdag 24 augusti 2010

Släpp fram alternativen

Vi moderater i Örebro läns Landsting går till val på att vi vill göra det enklare för fler att etablera sig som vårdgivare i vårt län. Detta är viktigt både för tillgängligheten och för patienternas möjlighet till valfrihet.

En kartläggning av vårdvalsreformen i Sverige visar på positiva effekter. De farhågor som oppositionen har haft visar sig vara felaktiga.

Etableringarna sker där människor är vilket gör att vården blir tillgänglig. I kartläggningen går det att utläsa att de socioekonomiska faktorerna inte styr och inte heller att ngn enskild aktör dominerar.

De flesta nyetableringarna har skett i storstäder och i de landsting som styrs av politiker som är negativa till fristående alternativ är etableringarna få.

Örebro läns Landsting har styrts av S i alla år och de är negativa till fristående alternativ. I Örebro län har vi problem med tillgängligheten även om det under de senaste åren, med hjälp av kömiljarden från Alliansregeringen, blivit bättre.

För människors bästa måste vi möjliggöra för fler än Landstinget att bedriva vård i vårt län. Vi moderater tror på samverkan mellan olika vårdgivare och vi tror att ett positivt synsätt på alternativ och mångfald gynnar patienten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar