onsdag 11 augusti 2010

Skolan är viktigaste valfrågan

FSI, Forskningsgruppen för samhälls- och informationsstudier, har efter 1650 intervjuer kommit fram till att skolan är den viktigaste valfrågan. 36 % sätter skolan främst medan 32% anser sjukvården och 30% vården av gamla.

För mig är det inte förvånande att skolan är det som människor anser är den viktigaste frågan. Vi i oppositionen i Kumla har skolfrågan högst på agendan. Vi anser att det krävs krafttag för att komma i ordning med måluppfyllelsen och resultaten i Kumla.

Det räcker inte att bygga och renovera vi måste avsätta resurser för att klara de elever som har särskilda behov. Vi måste ha resurser för att hjälpa elever som halkar efter och även för de elever som har lätt för sig och därmed behöver utmaningar.

Socialdemokraterna i Kumla satsar på bra lokaler men avsätter inte tillräckligt med resurser för att lyfta och utveckla kvalitén. De har inte modet att låta verksamheten utveckla skolan. De har inte modet att säga att det viktiga i skolan är kunskaper, att ha rätt kompetens på varje lärare eller att man ska utgå från varje elev.

Socialdemokraterna inser inte heller att den viktiga inlärningen startar i förskolan och att vi därför behöver öka andel förskollärare där.

Socialdemokraterna i Kumla gömer sig i bakom fina fasader istället för att ta tag i de verkliga problemen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar