söndag 22 augusti 2010

Sjöpark

Idag invigs första etappen på Kumla Sjöpark. Det blir bra, en tillgång för Kumla och säkert har S till viss del rätt att satsningar och investeringar i fritid och rekreation lockar till sig nya kumlabor. Men var sak har sin tid.

Att investera i parker när man samtidigt drar ner på skola och omsorg är mindre klokt och det irriterar dagens kumlabor. Jag tror aldrig jag har fått så mycket kommentarer som jag fått om Sjöparken. Storhetsvansinne och helt fel när vi har behov på andra håll i kommunen är en bra summering på dessa kommentarer.

Men det är ju så typiskt Kumla. Man satsar på en fin yta, det ska inte bara byggas en ny förskola utan den ska vara ett exklusivt bygge, jag syftar på Matildelunds förskola. Mycket av investeringarna görs i de kommunala bolagen (Stadshus och Sjöpark) så att ”modern” inte ska belastas men lån. Smart kan tyckas men inte bra för den totala ekonomin. Det finns som bekant inga gratisluncher.

Tyvärr tror jag att kumlaborna blir varse under kommande mandatperiod. Kanske kan högkonjunkturen, som troligtvis kommer, hjälpa oss men det kommer att bli kärvare i den kommunala ekonomin. Det föreslås i korridorerna skattehöjningar och det föreslås också att vi ska fortsätta investeringskarusellen och ta mer lån för att snabbt kunna uppnå 25000 invånare.

Ja, kumlaborna kommer som sagt att bli varse. S går inte ut med dessa förslag men vem vet vad de kan hitta på! Om de får fortsätta att styra som idag kan vad som helst hända….

Om vi, M, KD, C, FP och MP, får förtroendet kommer ansvar för den kommunala ekonomin vara i fokus. Vi kommer att satsa på att få ordning på skola, vård och omsorg. Fortsatta investeringar kommer att få vänta tills pengar finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar