tisdag 31 augusti 2010

S ljuger

Valrörelsen går i denna vecka in i ett nytt skede. Förtidsröstningen startar imorgon, röstkorten har kommit till oss i Kumla, valsedlarna dimper ner i våra brevlådor och valaffischerna pryder våra gator.

Även i Kumla finns S-affischerna med tumme upp och tumme ner för olika saker. På en går det att läsa att S gör tummen ner för förslaget om utförsäljning av Lindesbergs lasarett.

Frågan är vem som vill sälja Lindesbergs lasarett?
Det finns inget sådant förslag från den borgerliga sidan. Varför ljuger S?


Vi har från Alliansen i länet enhälligt sagt att alla tre sjukhusen (Lindesberg, Karlskoga och Örebro) ska drivas i landstingets regi och ha ett länsuppdrag. Vi vill öka samarbetet mellan sjukhusen för att nå en god tillgänglighet, hög kvalitet, bättre patientsäkerhet och större effektivitet.

För oss moderater är det också viktigt att inkludera Läkargruppens sjukhus i Örebro i detta arbete. Vi anser att alla fyra sjukhusen tillsammans kan bidra till en friskare befolkning och en utveckling av sjukvården i vårt län.

Det enda förklaringen jag har till att S hoppar på oss med falska påståenden är att S konstant driver en kampanj för att smutskasta partierna i Alliansen och framför allt oss Moderater. De ljuger för att komma tillbaka till gamla debatter. För S är verkligheten enklast om den är svart eller vit.

För S är det svårt att förklara bristerna i den landstingstyrda vården för väljarna. Varför tillgängligheten är dålig, alternativen obefintliga, klyftorna i folkhälsan påtaglig, fetman hög och det i ett landsting som ALLTID varit S-styrt? Det är enklare att hoppa på motståndarna med falska anklagelser än att prata om det som är viktigt för människor.

Andra bloggare: Kent Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar