söndag 29 augusti 2010

Konstigt att S inte gillar Rut

Stefan Fölster skriver i dagens SvD om det konstiga resonemanget S för beträffande avdraget för hushållsnära tjänster (Rut).

Rut-avdraget har gjort svarta jobb vita. Rut-avdraget har skapat många nya företag vilka många gånger drivs av kvinnor. Rut-avdraget har skapat tusentals jobb och det är många människor som tidigare stått långt från arbetsmarknaden som fått dessa jobb.

Rut-avdraget har skapat framtidstro för många människor i vårt land. Både för de som äntligen vågat satsa på att starta ett företag och för de som äntligen fått ett jobb.

För mig är agerandet från S i denna fråga konstigt. Varför vill de tillbaka till svarta jobb? Varför vill de göra människor arbetslösa? Varför vill de ta bort möjligheten för vanligt folk att kunna köpa en hushållsnära tjänst?

Jag håller med Stefan Fölster. Arbetarrörelsen fiskar i grumligt vatten och politiken som S bedriver gynnar inte människors möjlighet att utvecklas.

2 kommentarer:

  1. ...för att sossarna inte är riktigt friska i huvudet? De kan inte erkänna att högern kan ha rätt.

    SvaraRadera
  2. Hej hopp,
    En av förklaringarna kanske är historiska skäl. Maria Abrahamsson beskriver det bra på denna länk http://www.mariaabrahamsson.nu/index.php/2010/08/28/livet-kan-vara-rikt-och-roligt-aven-utan-barn/

    SvaraRadera