lördag 7 augusti 2010

Kommentar till D-Å Moberg

Som jag tidigare har skrivit följer jag med intresse vad mina politiska motståndare i Kumla skriver på sina bloggar. Det har varit ”tyst” i några veckor men i onsdags vaknade herr Moberg till igen och skrev flera inlägg med vanlig arg framtoning.

Först ett inlägg om arbetslösheten. Ja siffror kan man dribbla med men sanningen är ju den, efter torsdagens rapporter, att det ser ljust ut. Sverige har 100 000 fler sysselsatta i juni 2010 om man jämför med juni 2006.

Att Alliansregeringen dessutom sänker skatten för människor med låga inkomster retar gallfeber på Dan-Åke Moberg. Det är därför han hakar upp sig på att skatten sänkts för de med högre inkomster även om effekten, och den procentuella sänkningen, är betydligt större för de med låga inkomster. Han inser inte drivkraften i att människor med lägre inkomster får mer kvar i plånboken.

I sitt andra blogginlägg den aktuella dagen ger han en känga till Folkpartiets Jan Björklund för hans utspel om burkaförbud. Här kan jag hålla med. Jag tror dock inte att utspelet gynnar Socialdemokraterna, snarare främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna.

Skolan i Sverige och i Kumla har större bekymmer än elevers klädsel. Hur vi ska komma tillrätta med dålig måluppfyllelse och svaga betyg i Kumla har socialdemokraterna inga förslag eller strategier för. Tänk om Dan-Åke Moberg kunde styra sin energi dit istället för att explodera i svordomar och konstiga förvecklingar i sina texter.

Det tredje inlägget är intressant. Här påstår Dan-Åke Moberg att ingen vet vad oppositionen i Kumla vill. Läser han inte tidningen? Hittar han inte till våra hemsidor? Är han inte vaken på Fullmäktige?

Men mest anmärkningsvärt är att herr Moberg skriver att kommunen inte har några lån. Vilken insatt person i Kumla tror på det? Kumla kommun har tre helägda bolag som har lån högt över öronen. Risken i detta har påtalats av tjänstemän i kommunen, av oss i oppositionen och av revisionen.

Man kan också notera att socialdemokraterna i Kumla tycker att det är bra att kommunen växer för då får vi mer stadsbidrag och då kan vi anställa fler personer i kommunen. Visst är det bra att Kumla växer men jag anser inte att syftet med inflyttningen är att Kumla kommun ska kunna anställa fler medarbetare.

Jag tror inte att människor flyttar till Kumla för att det är en socialdemokratiskt styrd kommun. Jag tror inte att människor tänker på det. Jag tror att de tänker på att det är billiga hus och tomter, bra service, nära till Örebro och att Kumla är en småstad som är bra för barn att växa upp i.

Men verkligheten kommer snart att hinna ifatt socialdemokraterna i Kumla. En fortsatt inställning att kommunen ska göra allt och att valfriheten lyser med sin frånvaro kommer att bli en negativ faktor. För unga människor som mer och mer tar möjligheten att påverka som självklar kommer det stelbenta synsättet i Kumla att bli ett stort minustecken i valet av nostadsort.

Till sist ett inlägg om sjukförsäkringen där både siffror och påståenden är fel... Inget har kraschat. Om något havererat så var det socialdemokraternas hantering av sjukskrivna under den förra regeringens tid. Då förtidspensionerades människor efter ett års sjukskrivning, för att snygga till sjuktalen, och det utan någon som helst rehabilitering.

Alliansregeringens reformering av sjukförsäkringen har inneburit att människor får en möjlighet till aktiv rehabilitering och att komma tillbaka i arbete efter egen förmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar