torsdag 5 augusti 2010

Idag börjar valet!

Idag ställs valstugorna på plats på Kumla torg. I år är alla valstugor lika dana och svartmålade (partierna får nämligen rekvirera dessa stugor från kommunen). Färglös lär inte valrörelsen i Kumla bli då det är två tydliga alternativ som står emot varandra. Jag hoppas dock att svartmålandet stannar utanpå stugorna och inte hamnar i debatten!

Som utlandssvensk kan man idag börja rösta i ett av de viktigaste valen på många år. För Sverige är det avgörande för att vi ska klara oss helskinnade ur lågkonjunkturen att Alliansregeringen får sitta kvar. Rösta borgerligt bör man göra för jobbens skull, för rättvisans skull och för valfrihetens skull.

För Kumla (som inte får några röster från dem som bor utomlands) är det dags för nya friska tag, en röst på oss moderater innebär reellt inflytande för människor som bor i Kumla. Vi vill göra det möjligt för människor i Kumla att välja mellan olika alternativ i välfärden. Vi tror att fler än kommunen klarar av att driva förskolor, skolor, omsorg för äldre och mycket av den service som Kumla kommun driver idag (caféer, camping, bad mm).

En röst på oss moderater innebär också att vi kommer ta tag i Kumlas skolor. Barn och ungdomar är värda en bra utbildning och det duger inte att kumlas skolelever resultatmässigt fortsätter att halka efter. Det handlar mycket om vilken attityd man har. Barn ska lära sig saker i skolan. I skolan ska alla barn få utrymme att utvecklas, både de som halkar efter och de som behöver extra utmaningar. Vi måste våga ta tag i problemen, rektorerna måste få mandat att agera och kompetensen hos lärarna ska uppmuntras och utvecklas.

En röst på oss moderater innebär också att kommunen främst satsar allas våra skattepengar på vård, skola och omsorg. Vi kommer inte att riskera kommunens ekonomi genom att bygga monoment för lånade pengar.

Andra bloggare: Elisabeth Svantesson,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar