måndag 23 augusti 2010

Desperata socialdemokrater även i Kumla

Socialdemokraterna har på central nivå presenterat en ny kampanj om välfärden och i samband med den påstår de att vi moderater har föreslagit stora skattesänkningar. Detta är fel - Vi har inga sådana förslag.

Tvärtom har såväl Statsministern i sitt sommartal och Finansministern i fredags i samband med budgetöverläggningarna på Harpsund påtalat vikten av försiktighet och att Sverige måste åter till överskott i ekonomin innan det kan bli tal om stora reformer.

Om det kan ske inom ramen för stabila statsfinanser och satsningar på kvalitet i välfärden vill vi gärna fortsätta att sänka skatterna. Däremot måste det ske genom att fler kommer i arbete och inte genom besparingar. Tvärtemot vad socialdemokraterna hävdar så vill vi moderater förstärka kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Socialdemokraternas agerande på central nivå tyder på ett parti i panik som har det svårt med mobilisering och engagemang. De har inget att komma med i jobbfrågan och försöker nu mörklägga sin egen politik som innebär ett skifte från arbetslinjen till bidragslinjen och skattehöjningar för vanliga löntagare.

I Kumla försöker socialdemokraterna mörka verkligheten för kumlaborna. De gömmer sina investeringar i de kommunala bolagen och försöker inbilla oss att saker och ting inte kostar något. Den välinformerade kumlabon förstår att investeringar måste betalas.

I desperation över att Kumlas invånare kanske börjar tvivla på socialdemokraternas förmåga att klara skola och omsorg hävdar Kommunalråden att allt ska man satsa på. Allt är möjligt och pengar finns till stora satsningar både i investeringar och i verksamheten.

Verkligheten talar ett annat språk. Personalen sliter med knappa resurser både i skolan och i omsorgen. Beslut tas utan att personalen involveras och stundtals är det minst sagt uppror.

Människor är oroliga men socialdemokraterna avfärdar alla som ifrågasätter som bakåtsträvare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar