onsdag 18 augusti 2010

Alla ska med?

Hur tänker socialdemokraterna när det gäller jobben? Alla ska med är deras slogan men ändå är de beredda att göra 445 människor i Örebro län arbetslösa om de kommer i regeringsställning.

S vill ta bort Rut och på sikt även Rot. Dessa möjligheter till avdrag när privatpersoner anlitar företag till hushållsnära tjänster och till renoveringar av hus ger idag 445 arbetstillfällen i Örebro län. Vad säger de socialdemokratiska valarbetarna till dessa människor? Hur förklarar man för en person som äntligen har fått ett jobb (många gånger är det de som stått långt ifrån arbetsmarknaden som fått arbeten i ”Rut-företagen”) att man föreslår att han/hon ska tillbaka till arbetslöshet?

Samtidigt föreslår de röd-gröna att arbetsgivaravgiften, som Alliansregeringen har sänkt för unga, ska höjas för ungdomar. Hur förklarar man för unga människor, denna grupp som har så stora problem att komma in på arbetsmarknaden, att man satsar på ungdomar men föreslår är att det ska bli dyrare att anställa just ungdomar?

Kumlas socialdemokrater har inga förslag. Det enda de skriver är att de ska utbilda människor, vilket i och för sig är bra och självklart att vuxenutbildningen i kommunen ska göra. De lovar sänkt arbetslöshet men skriver inte hur?

Det kan inte vara enkelt att vara socialdemokrat idag. Ett parti som helt tappat greppet om jobbpolitiken och inte längre kan kalla sig för ett arbetarparti….

Vi moderater vill behålla Rut och Rot. Vi vill fortsätta att förenkla för företag. Vi anser att ordning och reda i statsfinanserna är en förutsättning. Vi prioriterar skarpa reformer för höjd kvalité i den svenska välfärden och vi ska fortsätta att sänka skatten på arbete.

I Kumla vill vi satsa mer på företagsamhet och detta ska börja redan i skolan. Vi vill skapa en bättre dialog med företagen i Kumla för att vi tillsammans ska skapa bättre förutsättningar för företagen i kommunen. Vi vill släppa loss och släppa in i den verksamhet som kommunen sköter idag och på det sättet skapa mångfald åt kumlaborna och fler företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar