torsdag 22 juli 2010

Sänkt skatt för vanliga människor

I tisdags, den 20onde juli, var det skattefridagen vilket är den dag på året då svenska normalinkomsttagare börjar förvalta sina löneinkomster själva (fram till dess har våra inkomster gått till det offentliga).

Förra året inföll denna bemärkelsedag den 23/7 och år 2006 var dagen tre veckor senare än idag. Skattekvoten har sedan Alliansregeringen tillträtt sänkts från 60 till 54,7 %. För vanliga människor innebär detta mycket pengar.

Alliansregeringen har tagit sitt ansvar - Att sänka skatten på arbete är en drivkraft för att få fler i arbete. Fler i arbete innebär skatteintäkter vilket ger mer pengar till vård, skola och omsorg - Detta är ett samband som vi Moderater sedan länge har insett och jobbar för.

Alliansregeringen har sänkt skatten för sjuksköterskan, polisen och metallarbetaren vilket innebär att ett vanligt hushåll nu har större handlingsutrymme att själva styra över sina liv. Frågan är vad dessa grupper anser om att få betala mer i skatt vilket kommer att bli en följd av den Socialdemokratiska politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar