onsdag 7 juli 2010

S och sanningen

Socialdemokraterna presenterade igår en rapport rörande svensk arbetsmarknad där det har smugit sig in några felaktigheter…

Det påstås exempelvis att moderaterna vill införa en obligatorisk A-kassa, vilket är fel. Den utredning som föreslog detta har avvisats, bland annat på grund av att avgifterna skulle bli för höga för låg- och medelinkomsttagare. Vi moderater värnar tryggheten på arbetsmarknaden och kommer inte att medverka till de kraftiga avgiftshöjningar som Socialdemokraterna påstår.

Varför påstår S ständigt och jämt saker om oss moderater som inte är sanna? Kan de inte läsa våra förslag? Eller är det så att de inte förstår skillnaden mellan förslag i en utredning och vad partier sedan tycker? Varför bemöter de inte det vi föreslår istället för att bemöta sådant vi inte föreslår?

Sanningen är den att vi moderater är för att alla ska ha en god trygghet vid såväl arbetslöshet som sjukdom. En parlamentarisk utredning är tillsatt, i den finns även den tidigare LO-medarbetaren Irene Wennemo, som senast i maj 2013 lämna förslag till mer hållbara sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar.

Vi moderater värnar arbetslinjen och statistik från 2008 och 2009 visar att vi har stigande reallöner i Sverige. Verkligheten visar att socialdemokraternas påstående om att arbetslinjen tvingar fram lägre löner är felaktig.

Det måste vara jobbigt att vara sosse när den borgerliga politiken bevisligen fungerar. Det är säkert trist att inte längre vara största parti i opinionen och inte ha förslagen som går hem bland väljarna. Men i desperation ta till lögner för att svartmåla motståndarna hör enligt min mening inte hemma i politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar