fredag 16 juli 2010

Mer kan göras för företagandet

Idag publicerar NA en intressant artikel som Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv har skrivit vilken handlar om hur olika politiker och företagare ser på företagande. Han skriver att vi politiker generellt har en ljusare bild av förutsättningarna för kommunens företag än vad företagarna tycker.

Han tar Kumla som exempel vad gäller skatter där nio av tio företagare i Kumla anser att sänkt skatt på arbete är en viktig åtgärd. Av oss politiker i Kumla anser dock endast en tredjedel att höga skatter på arbete är ett problem…

Karl Hulterström påpekar att kommunikationen mellan lokala politiker och näringslivet är viktigt. Dialog ökar förståelsen för företagens vardag och med den kunskapen kan företagsklimatet förbättras vilket i sin tur är en förutsättning för att länet ska utvecklas. Jag kan inte annat än att hälla med.

Vi i oppositionen har gång efter annan påpekat att just kommunikation med näringslivet i Kumla är viktigt. Vi vill skapa ett näringslivsråd som ska vara en plattform för just den dialog som efterfrågas i artikeln.

Idag gör Kumla Promotion ett bra arbete med träffar för företag i Kumla där även vi politiker och kommunen deltar. Problemet är att alla företag inte är med och att det är en envägskommunikation och inte en dialog på dessa möten.

I alla kommuner är dialog viktigt. I en liten kommun, som Kumla, är det än viktigare för oss politiker att ha en bra dialog samt kunskap om företagens förutsättningar och behov. Det är förödande att vi politiker tror att allt är frid och fröjd när företagen anser något helt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar