tisdag 13 juli 2010

Fortsätt arbetslinjen

Det tog skruv hos Dan-Åke Moberg här om dagen när vi moderater gick ut och sa att vi är det enda arbetarpartiet…

Lågkonjunktur till trots har vi nu högre sysselsättning än 2006. Likaså kan det konstateras att ungdomsarbetslösheten inte är så hög som den verkar beroende på sättet man mäter på (numera är heltidsstuderande som söker ett deltidsjobb arbetslösa).

Att mer måste göras för att få fler i jobb och att det även gäller unga är vi moderater full medvetna om. Att höja bidrag och göra det dyrare att anställa är dock FEL. En fortsatt arbetslinje gynnar alla. Fler som jobbar innebär mer pengar till staten i form av skatteintäkter vilket gör att bra insatser kan göras för dem som behöver hjälp, sjuka och arbetslösa.

Jag tror inte att många av dem som varit sjukskrivna länge och de som varit arbetslösa länge håller med Dan-Åke Moberg i hans verklighetsbeskrivning. Det är så att många människor fått hjälp tillbaka i och med de förändringar som Alliansregeringen har infört.

Många sjuka har äntligen fått möjlighet att jobba 100% av sin förmåga och många som varit arbetslösa har fått jobb exempelvis inom den nya sektor som avdraget för hushållsnära tjänster har skapat.

De nya reglerna straffar inte de hjälper. Till skillnad från S tar Allianregeringen tag i problem och gömmer dem inte genom att låsa in människor i förtidspensioneringar och arbetsmarknadsåtgärder som inte leder till jobb.

1 kommentar:

  1. http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=232446996272&ref=search
    46641 Medborgare som upplever något annat!

    SvaraRadera