torsdag 15 juli 2010

Anpassa verksamheten efter kundens behov

Mycket kan sägas om vad nyheter är enligt våra dagstidningar men nog är det oftast elände de skriver om. När de skriver om offentlig verksamhet är det mest när något har gått galet så det är med glädje jag idag i NA läste den positiva artikeln om Skebäcksgården i Örebro.

På Skebäcksgården, som är ett kommunalt särskilt boende för äldre, har de efter en undersökning bland de boende satsat på fler aktiviteter. De har en person anställd som samordnar aktiviteterna och de som bor på Skebäcksgården kan välja bland flera aktiviteter varje dag samt att även utflykter görs.

Personalen har insett att människor vill ha olika sorts aktiviteter vilket är mycket bra. Tidningsartikeln beskriver en s.k. parcykel som gör att de äldre får fysisk aktivitet samtidigt som de kan ta sig ut på ett annat sätt än tidigare.

Jag anser att all verksamhet som drivs med skattepengar ska vara bra och anpassas efter kundens behov. Det är positivt med nytänkande inom kommunal verksamhet och vi borde i Kumla lära av arbetssättet på Skebäcksgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar