tisdag 29 juni 2010

Vänsterns svek i skolan

Moderaterna på central nivå har granskat oppositionens utbildningspolitik under mandatperioden och paralleller kan dras till agerandet i Kumla.

Det har varit ett konsekvent nej från S, V och MP till alla initiativ för mer kunskap i skolan och det saknas besked från de röd-gröna om hur deras gemensamma skolpolitik kommer at se ut vid ett eventuellt regeringsskifte. De har inte gett besked om exempelvis betyg, läxor eller satsningen på mobbning.

En skola som satsar på kunskap gynnar alla elever oavsett bakgrund. Vi moderater vill ha en skola där alla elever möts av höga krav och stora förväntningar. Vi vill ha en skola där det är självklart att extra stöd ges till de elever som inte når målen och där nya utmaningar lägger grunden för goda kunskaper.

För oss moderater är det helt oacceptabelt att elever ska kunna driva omkring i skolan utan att få undervisning som det rapporteras om i dagens NA. För oss är det självklart att skolan ges resurser för att ta tag i problem tidigt. För oss moderater är det självklart att olika förvaltningar i kommunen och i samhället jobbar tillsammans kring våra barn och ungdomar när så är nödvändigt.

För oss moderater är skolan viktig och vi anser att alla barn och ungdomar har rätt till den kunskap som skolan ska förmedla. Då duger det inte att vi politiker flummar bort barnens framtid genom att inte ha ordning på organisationen i skolan. I Kumla måste vi skärpa till oss.
Vi måste ge skolorna möjlighet att lyfta sitt fokus så att förmedlingen av kunskap står i centrum. Vi måste ge resurser för extra stöd till de elever som behöver det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar