tisdag 1 juni 2010

Rösta för förändring

Igår presenterade vi i oppositionen i Kumla (M, KD, C, FP, MP) vårt gemensamma valmanifest inför valet i höst. (Se inslaget från presskonferensen i Kumlanytt .) Vi har under hela mandatperioden jobbat tillsammans och förberett oss för att ta över efter en trött socialdemokrati.

Vi har ett antal förslag på nödvändiga förändringar i Kumla.

Vi vill ha en skola med fokus på kunskap. Vi kommer att se till att lärare är behöriga att undervisa i de ämnen de undervisar, att andelen förskollärare ökar, att Vårdnadsbidrag införs och att fler än kommunen släpps in för att driva förskolor och skolor i Kumla.

Vi kommer efterstäva en kommunal ekonomi i balans där kommunen investerar när kommunen har råd.

Vi kommer att jobba stenhårt för att få ett tryggt Kumla där människor har möjlighet att påverka vem som utför den omsorg som man behöver. Vi vill ha in andra aktörer inom vård och omsorg och vi vill omgående börja planera för nytt vårdboende och trygghetsboenden för äldre.

Vi gillar samarbete mellan polis och kommun men vi vill också uppmuntra de frivilliga krafter som finns i Kumla och vi tillsammans ska jobba för ett tryggt Kumla.

Kumla måste uppmuntra företagandet och där är kommunen en part som kan bättra sig. Genom förändrad upphandling där mindre lokala aktörer får chans att vara med och lägga anbud. Genom att släppa driften av verksamheter till andra och genom att vara positiv till att privata aktörer kommer in och konkurrerar.

Det ska vara enkelt att vara miljösmart i Kumla. Det gäller allt från sophantering till byggande av nya hus. Kommunen ska föregå med gott exempel och Kumlaborna ska få hjälp och råd att spara på energi och miljö.

Vi vill utveckla föreningslivet i Kumla då ett rikt föreningsliv betyder mycket för människors hälsa och välbefinnande. Vi vill utveckla Allaktivitetshuset och vi vill i samarbete med hästklubbarna få igång en ridskola. Vi vill fortsätta utvecklingen av Kumla som ett konstcentrum men med mer inflytande för människor som bor i kommunen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar