torsdag 17 juni 2010

Pressade socialdemokrater i Kumla

Sommaren är här och snart är det semester för de flesta. För oss som ägnar jobb och/eller fritid till politiken blir det en kort semester i år då fokus är att få så många som möjligt att rösta för våra idéer i höstens val.

Valrörelsen har redan börjat och det märks i den politiska debatten att det börjar hetta till. Många är nervösa över opinionsundersökningar som pekar åt olika håll och i Kumla är socialdemokraterna påtagligt arga och lättretliga. Detta märktes tydligt på måndagens extra sammanträde med Kommunstyrelsen och på Fullmäktige.

Socialdemokraternas Dan-Åke Moberg var påtagligt irriterad över att vi i oppositionen inte vill samma sak betträffande organisationen av gymnasiet och skolan. Han drar konstiga slutsatser och får det hela till att det är därför som Alléskolan lockar till sig fler elever än vad John Norlandergymnasiet gör. Det skiner igenom att herr Moberg inte har koll, han tror att han skäller på oppositionen när det är sina egna han trampar på tårna…

I Fullmäktige blev det en diskussion om vår motion där vi föreslår att kommunen ska införa ett beräkningssystem för investeringar där kostnaden för hela livscykeln på investeringen beräknas. Här var vi överens om svaret vilket innebär att tjänstemännen ska undersöka mer och komma igen med rapport i slutet av året. Ändå måste socialdemokraterna börja hacka och argumentera att vi i Kumla minsann gör allt rätt och att det hela egentligen är onödigt för vi är ju så bra.

Ja, det är en påtagligt nervös socialdemokratisk ledning i Kumla just nu. De kan endast skälla, på oss eller regeringen. De har få egna förslag och förnyelsen lyser med sin frånvaro.

Anmärkningsvärt är socialdemokraterna inte har några visioner för Kumla. De har inga förlag om utvecklingen mer än att Kumla ska bli 25000 invånare. (En vision som vi alla är överens om.) De har inga mål med sitt politiska arbete, inga förslag hur vi ska få en bättre skola, fler jobb, ökat inflytande för kumlaborna eller bättre kommunal ekonomi.

Socialdemokraterna i Kumla lufsar på i sina ullstrumpor dock påtagligt skärrade över en opposition som aldrig varit så bra som vi är nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar