måndag 28 juni 2010

Förslag från S gör människor i Kumla arbetslösa

Idag har jag besökt ett litet företag som erbjuder fönsterputs, gräsklippning och all sorts städning. Det var två energiska tjejer som mötte upp. De har massor med idéer om hur de ska utveckla sitt företag men förutsättningen för det är att Alliansen får förnyat förtroende i höst.

Dessa kvinnor är påtagligt irriterade över socialdemokraternas svek mot kvinnligt företagande och nedvärderingen av de jobb som avdraget för hushållsnära tjänster har skapat.

Kunderna som de har, förutom några företag, är pensionärer, barnfamiljer och ensamstående män. De har få, om några, höginkomsttagare som kunder vilket är tvärt emot den myt som S sprider…

Att andelen pensionärer är stor i deras kundkrets anser de beror på att de äldre inte vill ta hjälp på det sätt som det blir när kommunen erbjuder den. Äldre vill inte verka äldre än de är och behov av hemtjänst förknippar de med att de inte klarar sig själva längre. Då är det både med rakare rygg, och till en billigare peng, som många äldre köper tjänsten av ett företag.

Dessa kvinnor, med erfarenhet av tidigare anställning i städföretag, drivs i sitt företagande av möjligheten att arbeta med kundens behov i centrum och att behandla personalen på ett bra sätt. En god dialog och utbildning för personalen är naturliga ingredienser i deras vardag. Med andra ord seriösa småföretagare som vi behöver ha fler av i Kumla.

Om de röd-gröna vinner valet i höst tas RUT bort, och direkt kommer minst fem personer att bli arbetslösa i Kumla.

Andra bloggare: Elisabeth Svantesson

2 kommentarer:

  1. Det är bara att jobba på så de INTE vinner valet i höst. Bra Maria att du tar upp detta. Hoppas många läser och tänker till!

    SvaraRadera
  2. Helt rätt Maria! RUT ska vara kvar - en förutsättning också för att nyanlända kan få jobb och skapa förutsättningar för egen försörjning!

    Tas RUT bort öppnar det bara för mera svartjobb...

    Vänsterns bidragslinje - nej tack!

    SvaraRadera