onsdag 16 juni 2010

Alliansen vinner valet i höst

Veckans bloggdebatt ställer frågan om Alliansen vinner valet? Jag är övertygad om det.

En anledning är att ju mer av sina förslag som vänsterexperimentet presenterar desto mer tvekar väljarna. Desto mer förvissade blir väljarna om att vänstern är just ett experiment. Det kan aldrig fungera med en kommunist som minister i en svensk regering och det kan aldrig fungera att regera ihop när åsikterna går isär.

En annan anledning är att Alliansregeringen i krisens tider har agerat väl. Regeringen har sett till att vi nu i början av uppgången har en av de starkaste ekonomierna i Europa och att vi slipper de neddragningar som andra länder tvingas göra. Detta faktum förstår svenskarna. De inser också att Sverige mår bra av att ha personer som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt vid rodret.

Jag tror att svenska folket gillar att ha mer pengar i plånboken. Fler och fler tycker att det är bra att det lönar sig att jobba och inser att det är en viktig effekt för att fler ska ta ett arbete och att vi därmed får igång hjulen. Det hjul som gör att pengar kommer in och användas till våra gemensamma resurser (vård, skola, omsorg) samt hjälp till dem som behöver.

Jag tror att väljarna innan valdagen kommer att inse att en röst på de röd-gröna är ett steg tillbaka. Det är ett steg tillbaka till bidragssamhället där skatter höjs för vanligt folk, där initiativen minskar och köerna ökar.

Socialdemokraterna är gårdagens parti, de har inte lyckats med sin förnyelse och de har ständigt samma gamla lösningar på nya problem. Vi måste ha politiker som inser att samhället ständigt förändras och att politiken, idéerna och lösningarna ska hänga med.

Människor i dagens samhälle nöjer sig inte med att vi politiker ska styra och ställa med deras liv. Nutidens människor vill ha möjlighet att skapa sina egna liv, ta ansvar och göra sina val. Därför tror jag på fortsatt förtroende för Allianregeringen i höstens val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar