måndag 24 maj 2010

Ridskola i långbänk

Idag står det i NA att ridklubbarna, Kumla Ridklubb och Ryttarkamraterna, ska träffa politiker från Kultur- och fritidsnämnden för att diskutera ridskola. Det är bra att detta möte blir av men det är anmärkningsvärt att klubbarna och inte den styrande majoriteten, eller kommunen, tar initiativet…

Frågan om en ny ridskola i Kumla har dragits i långbänk och den är synnerligen illa skött från socialdemokraternas sida. För det första borde Kultur- och fritidsförvaltningen haft mandat att ta hand om ärendet och för det andra är det märkligt att socialdemokraterna tidigare endast har pratat med en klubb.

I samtal med ”ridfolk” har jag förstått att det i stort sett inte finns någon ridskola i Sverige som inte har en ridklubb knuten till sig. Att då som Kumla kommun gör planera bygge av en ridskola utan att sköta dialogen och samarbetet med de lokala ridklubbarna är ett misstag.

Jag tycker att kommunen och politiken ska värna sitt samarbete med alla föreningar i Kumla. Det är viktigt att våra barn och ungdomar har en mångfald av aktiviteter att välja bland och att plånboken storlek inte styr för mycket vad som är möjligt för var och en.

Ridning är en dyr sport som inte alla har råd med. I Kumla måste de som vill rida, på en större häst än en ponny, dessutom ha tillgång till en egen häst. Det kan väl inte vara det som är meningen i en arbetarkommun?

Ridning är en bra sport som framförallt lockar många unga tjejer. Att snabbt få en ridskola är viktig för nyrekryteringen till ridsporten men främst är den viktig för alla ungdomar i Kumla som på sin fritid vill rida. Nu hoppas jag att dialogen och arbetet kommer igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar