lördag 8 maj 2010

Nya lösningar för Kumla

Oppositionen i Kumla delar från och med idag ut ett flygblad till hushållen i Kumla. I flygbladet ställer vi frågan om mottagaren håller med oss om att skattepengar främst ska användas till mer resurser till skolan, en trygg vård och omsorg samt möjlighet för människor att välja.

Vi vill göra något åt Kumlas skolor. Det är viktigt att bryta trenden med dåliga resultat och vi måste tidigt ta tag i de elever som halkar efter. Idag skriver flera tidningar om SKL:s rankning av kommunerna utefter resultaten i grundskolan. Kumla hamnar på plats 193, inte sist i länet men det är en placering som ingen kan vara stolt över.

Det som måste till i Kumla är ett tydligt politiskt uppdrag till skolorna att förbättra resultaten och att bättre följa upp elevernas arbete. Vi måste också framhålla lärarnas betydelse för resultaten i skolan. Kopplingen mellan lärare och resultat är tydlig och det måste vi i Kumla få system för. Jag är inte främmande för att belöna kompetenta pedagoger.

Vi vill att människor i Kumla ska ha möjlighet att själv bestämma över den omsorg de behöver. Det är viktigt att kumlaborna känner sig trygga med att de får den hjälp de behöver och att det blir som de har tänkt. Bara den tryggheten gör att människor mår bättre.

Vi vill skapa möjligheter för människor att välja. Människor är olika, har olika behov och önskemål och därför är det sällan som en lösning passar alla. Vi vill släppa in andra i den service som kommunen idag sköter. För att detta ska vara möjligt måste kommunen vara öppen och positiv till detta och aktivt göra det möjligt.

I vår vision för Kumla finns det en mängd olika sorts barnomsorg för barnfamiljer att välja på, vi har skolor som drivs av kommunen och skolor som drivs av privata aktörer och vi har en äldreomsorg som ger äldre fler alternativ än det kommunala.

Den verksamhet som finansieras med skattemedel ska vara av hög kvalité. Det gäller för det som drivs i kommunal regi och det som bedrivs i privat eller annan regi. Det är politiken som har ansvaret för att kvalitén i all verksamhet granskas och uppfyller målen samt att allas våra skattepengar används optimalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar