tisdag 4 maj 2010

MP på rätt sida i Kumla

I dagens NA står det om V och MP och blockpolitiken i Kumla. Att vänstern väljer den röda sidan förvånar nog ingen även om inte jag kan se att det existerar något samarbete mellan S och V i Kumla.

Att MP väljer att stå kvar på den blå/gröna sidan även nästa mandatperiod gläder mig. Vi har ett bra samarbete mellan Allianspartierna och Miljöpartiet under denna period och det fortsätter, förhoppningsvis i majoritet, under nästa mandatperiod.

Jag vet inte hur stark viljan egentligen är hos socialdemokraterna i Kumla att samarbeta med vänstern och miljöpartiet. Annica Eriksson (S) uttrycker i tidningen en önskan om samarbete samtidigt som S skriver ett eget valmanifest…

Miljöpartiet har provat på att samarbeta med S i Kumla och vad jag förstår kände de inte att de kunde påverka utan var mest förpassade till att vara åskådare.

För oss innebär samarbete att alla har möjlighet att påverka politiken. Miljöpartiet i Kumla bidrar i vårt miljötänk samt kommer med många bra idéer inom alla områden.

På det lokala planet betyder personkemin mycket. Ofta är det ett fåtal personer som representerar partierna och då är det väsentligt att samarbetet fungerar i det dagliga. Vi har inom vår koalition en konstruktiv dialog och ett nära samarbete. Vi har ett gemensamt valmanifest som vi kommer att presentera den 31/5. Vi kampanjar ihop och vi har under hela mandatperioden agerat gemensamt i budgetarbetet och med motioner till Fullmäktige.

Andra bloggare: Joel Falk, ledarbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar