lördag 1 maj 2010

första maj

Dagens demonstrationer och tal är över och nu vågar solen sig fram i Kumla… Jag var inte på plats men har läst NA:s kommentar till vänsterns firande på torget. Det verkar som herr Moberg i vanlig stil, iklädd peruk och damkläder, framträtt, svurit och skällt på regeringen samt oss i oppositionen. Han som påstås styra kommunen, Lennart Eriksson, kommenterar tilltaget med att ingen kan styra Dan-Åke Moberg.

Det är anmärkningsvärt att oavsett vem som innehar ledartröjan så styr Moberg. Inte för att vi i oppositionen är speciellt förvånande men det måste vara rätt trist för de som på pappret har makten i Kumla.

Föryngring och förnyelse är inget signum för socialdemokraterna varken i Kumla eller centralt i partiet. De mal på i sina gamla hjulspår med samma gäng och förnyelsen lyser med sin frånvaro.

Vad som sades på torget i Kumla vet jag inte men från andra orter har det rapporterats om på radion under dagen. Det är löften om skattesänkningar för pensionärer och höjningar av bidrag som det ska bli mycket intressant att se hur de i slutändan ska finansiera. Gissningen är att det blir högre skatt för många och stora lån för staten. Detta kommer att sluta i ett elände som tyvärr vi alla kommer att tvingas vara med och betala för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar