onsdag 26 maj 2010

En rättvis vård för alla

Vi moderater pratar mycket om en rättvis vård. Vi vill att vården ska ges efter behov och inte vara beroende av var du bor eller vem du är. Det visar sig i undersökningar att för att få en bra och snabb vård bör du vara en välutbildad man – det är oacceptabelt. Det visar sig också att det är beroende av var du bor vilken vård och vilken medicin du får – det är oacceptabelt.

I dagarna fick jag ett e-brev från Nätverket mot cancer som verkar för att få bort orättvisorna inom cancervården. Nätverket pekar just på att socioekonomiska och geografiska skillnader finns inom cancervården idag. De uppmuntrar sina medlemmar att skriva brev till de politiska partierna för att lyfta frågan.

Jag ställer i år upp i valet till Landstinget och på min agenda stå denna fråga. Vi måste inom vården lyfta frågan om en jämlik vård, synliggöra de skillnader som finns idag för att ändra beteenden. Det gäller både bemötande och den vård som ges.

Inom Örebro läns landsting ska jag verka för att människor, oavsett vem de är, ska få ett bra bemötande och samma vård oavsett var i länet de kommer ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar