torsdag 15 april 2010

Sverige på väg ur krisen

Regeringen presenterar idag sin vårproposition och det är en nöjd Finansminister som pratar om Sverige, hur vi tagit oss genom den värsta kris i mannaminne samt vad som är viktigt framöver.

Medan andra länder i dagsläget har katastrofläge med kraftiga neddragningar i offentlig sektor och skattehöjningar är Sverige på väg ur krisen. Detta tack vare en effektiv krispolitik där regeringen inte har fallit för alla krav om att spendera pengar.

Vi har idag högre sysselsättning än vad vi hade år 2006 och regeringen ser nu en stabilare arbetsmarknad framöver. Arbetslösheten förväntas gå från 9 till 8 till 7 för att om några år landa på 6%.

Regeringen har, oavsett vad den röd/gröna oppositionen säger, reducerat skuldsättningen från det de tillträdde 2006 och Sverige går ur krisen med starka offentliga finanser.

Kumla har fått del av regeringens tillskott 2010 med 20 miljoner och nu är regeringens bedömning att ökade skatteintäkter 2011 ska göra att vi klarar oss utan mer extrapengar.
Finansministern säger dock att om ekonomin skulle vika kommer han att överväga extra pengar till kommunerna samt att vi kommer att få pengar om extra satsningar på välfärden ska göras.

Det är ökad efterfrågan som leder ekonomin framåt och det gäller nu att regeringens politik får fortsätta så att vi verkligen tar oss ur krisen.

Faran med det röd/gröna alternativet är att de kommer förändra ersättningssystemen samt höja skatterna på arbete och företagande. Detta kommer att leda till jobbstopp!

Viktigt för Sverige är att fortsatt ha en regering som tar ansvar och som fortsätter satsningen på arbetslinjen. Det är jobben som vi måste klara och det gör endast en Alliansregering!

Sverige har en lägre inkomstspridning än andra länder och i vårpropositionen görs speciella satsningar för att ytterligare förstärka detta. Flerbarnstillägget höjs och pensionärer får för tredje gången en skattesänkning.

För ekonomin i Kumla kommun gäller det också att ha ansvarfulla politiker. Vi behöver ha politiker som vågar prioritera och vet vad som är viktigt för kumlaborna. Jag är övertygad om att Kumla behöver ett styre som vågar prioritera vård, skola och omsorg. Kumla är värt ett styre som anser att en bra kvalité i det som finansieras via skatten är det bästa sättet att behålla sina kommuninvånare och att locka fler människor att flytta till kommunen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar