tisdag 27 april 2010

S lovar mycket…

Den röd-gröna oppositionen lovade igår pengar till infrastruktur och idag till kommuner och landsting. Det kan tyckas vara bra att de vill bygga ut järnvägar och att de vill satsa på välfärden men frågan är var dessa pengar ska komma ifrån…

Mona Sahlin vill låna till investeringar i höghastighetståg trots att det troligen strider mot budgetlagen. Var ökat anslag till kommunerna ska komma ifrån svarar de inte på idag men det troliga är väl skattehöjningar…

Utan att blinka är de röd-gröna beredda att sänka Sveriges ekonomi. De tar inte hänsyn till att vi efter en lågkonjunktur behöver samla ihop oss, hämta andan och inte dra iväg med ofinansierade förslag och därmed riskera stora underskott i svensk ekonomi.

Jag ser direkt paralleller till socialdemokraterna i Kumla.
Socialdemokraterna i Kumla väljer också att bortse från den lågkonjunktur Sverige och världen har varit inne i. De skyller istället nedgången på den svenska regeringen. I Kumla drar man iväg i sina investeringar utan att se konsekvenser och effekter i välfärden. När socialdemokraterna i Kumla pratar välfärd ser de bara det offentliga, inga andra alternativ existerar.

En konsekvens av den socialdemokratiska politiken är att den leder till arbetslöshet och utanförskap. De pratar vackert om att alla ska med men konsekvensen blir att de som har råd kan välja medan de som inte har råd får stå med mössan i hand och förlita sig på de stora välfärdssystemet. System som socialdemokraterna har byggt upp och värnar om hellre än att sätta människors behov och inflytande i fokus.

För att Sverige ska klara sig igenom denna lågkonjunktur behövs ett fortsatt mandat för Alliansregeringen.

För att Kumla ska klara sig behövs nytänkande och satsningar på kvalité i vård, skola och omsorg. Den nuvarande majoriteten klarar inte detta utan en ny majoritet måste till, en majoritet som tror på att Kumla kan bättre och kan göra något åt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar