onsdag 28 april 2010

LO i Kumla attackerar MUF

På NA:s debattsida dök idag fru Lennart Eriksson upp med ett debattinlägg som bemöter MUF-skribenten Bäckströms inlägg om regeringens politik. Jag kan inte hålla med Marie i sak men det är glädjande att kunna konstatera att det åtminstone finns en socialdemokrat i Kumla som kan skriva…

Marie Eriksson skriver att det bara är de med bra inkomster som fått det bättre. Jag rekommenderar en titt på www.jobbskatteavdrag.se. Där kan var och en se vilken effekt regeringens politik har för människor med olika löner.

Vi kan ta en parkarbetare i Kumla som i snitt har en månadslön på 20300 kr. Han/hon betalar nu 24% lägre skatt och har 1440 kr mer i plånboken varje månad än vad han/hon hade år 2006. Det är nästan en extra månadslön per år. Vem kan påstå att en månadslön på 20300 kr är en hög inkomst? Vem kan säga att det för en person med den inkomsten inte är värdefullt att ha 1440 kr mer kvar i plånboken varje månad?

I socialdemokraternas värld är en parkarbetare höginkomsttagare. Det är dessa så kallade höginkomsttagare som kommer att få höjda skatter om de röd/gröna vinner valet i höst.

Dessutom är det dessa så kallade höginkomsttagare som får höjd bensinskatt och som kommer att lida för att arbetslösheten kommer att stiga och välfärden krackelera om de röd/gröna vinner valet i höst.

Att regeringen äntligen har tagit tag i sjukförsäkringssystemet är inte heller bra i Marie Erikssons värld. Att människor får hjälp till rehabilitering och möjlighet att bryta sitt utanförskap passar tydligen inte LO. Frågan är om hon vill tillbaka till det tillstånd som Sverige befann sig 2006? Då 140 människor per dag, utan någon som helst rehabilitering, gick direkt från sjukskrivning in i förtidspension?

I mitt Sverige tar vi hand om sjuka. Vi ser till att människor får rehabilitering och en chans att efter egen förmåga jobba och ta del av den gemenskap som ett arbete innebär. För mig är det rättvist att ha en sjukförsäkring som handlar om att skapa fler vägar tillbaka till jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar