onsdag 28 april 2010

Kumlaelever får del av regeringens satsning på kunskap

I dagens NA kan man läsa om extra stadsbidrag som kommit Kumlas skolor till del. Det är bra att Kumla tar sitt ansvar och låter våra skolbarn få ta del av regeringens satsningar på matte och svenska.

Två projekt har drivits och det gäller nu att verksamheten tar till sig utvärderingarna och fortsätter arbetet. I Kumla är måluppfyllelsen dålig och det är viktigt att vi jobbar långsiktigt med att komma tillrätta med problemen. Därför är det bra att Kumla deltar i regeringens satsningar och får extra pengar för ämnesutveckling så att fler elever når målen.

Vi från oppositionen har länge påtalat de dåliga resultaten vi har i Kumlas skolor. Det krävs krafttag för att få till en attitydförändring och fokus på kunskap i Kumlas skolor. Det krävs en attitydförändring bland både föräldrar och elever i Kumla för att få alla att inse att skolan och kunskaper är viktigt.

Skolan ska möta varje elev med höga förväntningar. Skolan ska vara en trygg, lugn och kreativ plats där varje elev har möjlighet att utvecklas och klara kunskapsmålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar