torsdag 25 mars 2010

Medskick till Sahlin

kumlanytt.se kan man idag läsa att Mona Sahlin kommer till Kumla och socialdemokraternas distriktskongress helgen efter påsk. Det är bra att Mona Sahlin kommer och besöker vår fina kommun även om jag tvivlar på att hon kommer hinna se så mycket mer än just den lokal hon besöker.

Då jag säkert inte blir insläppt på detta interna möte vill jag på detta sätt ställa några frågor till socialdemokraterna kandidat till stadsministerposten.

Den stora frågan i valet kommer att handla om jobben. Socialdemokraterna går till val på att göra det mindre lönsamt att jobba, dyrare att anställa och svårare att vara företagare. Era förslag kommer att innebära kraftigt höjda skatter på arbete, anställningar och företagande - Hur ger en sådan politik fler jobb?

De förslag till skattehöjningar som ni tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet går till val på innebär en stor risk för att drivkraften att arbeta försvinner – Vad kommer det att ge för effekter på Sveriges ekonomi?

I Kumla brottas vi med dåliga resultat i skolan. Ni söker väljarnas mandat att tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet styra Sverige men ni har ingen gemensam politik för skolan. Vänsterpartiet vill montera ner kunskapslinjen i den svenska skolan och ni socialdemokrater har inte tagit avstånd från deras förslag – Hur hjälper minskade kunskapskrav i skolan Kumlas ungdomar till en bättre framtid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar