måndag 29 mars 2010

Förbättringar för Kumlas pensionärer

Regeringen kom i lördags, som många förväntat, med ett besked om en tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer. Detta är bra för människor i Kumla då vi har många äldre och många med lägre inkomster. Skattesänkningen som ska gälla från 1:a januari 2011 kommer alla pensionärer till del och mest gynnar det pensionärer med låga inkomster.

Regeringen har gjort fler saker för pensionärerna under perioden förutom att skatten sänkts två gånger. Exempelvis har ett särskilt bostadstillägg införts, extra stora jobbskatteavdrag för personer över 65 år, fritt val inom äldreomsorgen, tandvårdsreform och slopad fastighetsskatt.

Men vad kan vi lokala politiker göra för äldre i Kumla?

Om jag fick bestämma skulle kommunen planera för ett nytt äldreboende i centrala Kumla. Solbacka är sedan några år i en utredning utdömt men det enda som socialdemokraterna planerar är att eventuellt bygga ut…

Jag skulle jobba stenhårt för att få till ett trygghetsboende där äldre kan bo i en egen lägenhet och i samma hus ha en bra restaurang och gemensamhetslokaler samt tillgång till hemtjänst, läkare och sjuksyster.

Jag skulle omgående se till att äldre i Kumla som behöver hjälp i hemmet skulle få välja vem som ska utföra den hjälpen.

När det gäller primärvården skulle jag se till att tillgängligheten på vårdcentralerna i Kumla blev bättre och att personalen fick mer inflytande över verksamheten så att fler läkare lockades till Kumla.

Jag skulle utvidga volontärverksamheten i Kumla och göra det möjligt för människor att hjälpa sina medmänniskor. Det här gäller både äldre och yngre som vill ge sina medmänniskor en guldkant i tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar